top of page

Anadolu Espor Ligi Ertelendi

Esports League Turkey'nin düzenlediği Anadolu Espor Liginin ertelenmesi kararı alınmıştır.


Açıklama

Bu durum da ilk başvuru yapan 10 takım şartları karşılıyorsa direkt lig de yer alıyor diğer yüzlerce takım çok daha iyi veya yetenekli olsalar da şanslarını kaybediyorlardı. Kura da ise 670 civarı takımdan 2 takımı seçmek bize mantıklı gelmedi. Amacımız Canlı yayınlarda seyircilerin iyi maçlar izlemelerini sağlamaktı ama bu durumda yeteneklerini bildiğimiz değil ilk başvuru yapan takımları izlemek zorunda kalacaktı izleyiciler.

Turnuva konusunda tecrübeliyiz, lig içinse uzun zamandır hazırlanıyoruz ve seyir zevki güzel maçların çıkacağı birbirinden iyi takımların yer aldığı bir lig ortamı oluşturmak istiyoruz. Gördük ki büyük bir talep var ligimize, bizlerde sizlerin bu ilginizi daha iyi işler yaparak canlı tutmak istiyoruz. ilk başvuru yapan takımın değil Turnuvalarımızda derece yaparak yeteneklerini kanıtlamış takımları Ligimize davet etme kararı verdik.



Anadolu Espor Liginin ertelenmeden önceki formatın dan kısaca bahsedelim. 2 oyun yer alıyordu lig de bunlar Counter-Strike:GO ve League Of Legends. 12 takımın olduğu Lig de toplam 24 takım mücadele edecekti, başvuru sistemi ilk olarak kura ile çıkacak 12 takımı lige almaya yönelik kurulmuştu lakin takımlardan gelen direkt katılma talebi üzerine 10 takımı direkt başvuru ile 2 takım ise kura ile katılsın diye planlandı lakin burada da direkt başvuruya 200 üzerinde başvuru, 2 takımın seçileceği kura ya da 670 civarı başvuru oldu.


Söz verdiğimiz gibi Ülkemizin her şehrine özel turnuvalar ile takımlar resmi bir derece kazandırmaya, yeteneklerini gösterebilecekleri bir alan oluşturmaya devam ediyoruz ve ilk olarak belirlediğimiz 17 şehirde düzenleyeceğimiz online turnuvalar ile Lige katılacak 18 takımı belirleyeceğiz.

Mayıs ayı ile start vereceğimiz ve 17 Şehir’e özel yapılacak turnuvaların ismi ‘’Anadolu Espor Ligi Elemeleri’’ dir.


17 şehir de yapılacak Online turnuvalarda galip gelen takımlar Lige davet edilecektir. Bu format ile Lig de yer alan her takım bir şampiyon olacak ve Lig maçlarının seyir zevki yüksek düzeye gelecektir.


Anadolu Espor Ligi Kısaca

  1. Lig 11 Ocak 2021 de başlayacak ve 11 Haziran 2021 de son bulacaktır.

  2. Lig de 18 takım yer alacaktır.

  3. Ödül havuzu 20.000 TL. Ödül ayrıntıları 28 Mart 2020 de açıklanacaktır.

  4. 17 Şehir’e özel düzenlenecek turnuvalar da, Şehirlerin de galip gelen takımlar Lige davet edilecektir.

  5. Her şehirde 2 turnuva yapılacak bunlardan biri Liselere özel diğeri ise herkesin katılabileceği Genel turnuva olacak, bu 2 turnuvanın galibi takımların birbirleri ile yapacakları karşılaşma sonucunda kazanan takım o şehirden Lige davet edilecek takım olacaktır.

  6. Galip takımlar daveti kabul etmezse 2. Ve 3. olan takımlara davet gönderilecektir.

  7. Elemeler 2 Mayıs 2020 de başlayacak ve 26 Temmuz 2020 de son bulacaktır. Maçlar hafta sonu yapılacaktır.

  8. Şehirlerin başvuru tarihleri 28 Mart 2020 Cumartesi günü açıklanacaktır.

  9. Tüm Lig maçlar canlı yayında oynanacaktır.

  10. Ligi düzenlenecek oyunlar Counter-Strike:GO ve League Of Legends

  11. Zula maçlarını hakemlerimiz izleyemiyor bu soruna çözüm bulunursa Lige eklenecektir. Yetkililer ile görüşme yapılacak.

  12. 17 Şehrin isimleri ( İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Bursa-İzmir-Eskişehir-Ankara-Konya-Antalya-Mersin-Adana-Gaziantep-Adıyaman-Malatya-Elazığ-Trabzon-Samsun) Her şehir den 1 takım Malatya dan 2 takım toplamda 18 takım Lige davet edilecektir.

  13. Malatya'da 2. si düzenlenecek olan Liseliler arası Espor Turnuvasının galibi ve Malatya Genel Turnuva galibi olarak 2 kontenjan ayrılmıştır.

Not: Esports League Turkey’nin düzenlediği tüm Lig ve Turnuvalar Online dır. Her maç en az 1 hakem tarafından canlı olarak izlenir ve kontrolü sağlanır.

Detaylı Bilgi blog da paylaşılacaktır.


Saygılarımla

H.İbrahim Beylerbeyi

bottom of page